Főoldal Technika
Technika

A stúdió technikai háttere felvételkészítéshez 

A stúdió technikai háttere utómunkához

Sony HVR-S270E professzionális HD vállkamera 

A HVR család új kamerája és az õt kiegészítõ segédeszközök, köszönhetõen az általuk nyújtott funkcióknak, rendkívül sok területen bevethetõk. Mostantól, köszönhetõen a valódi 25p-s felvételnek, a kamkorderek a legkülönbözõbb rögzítési igényeket is kielégítik. A kamerával végezhetõ a megszokott SD-s váltottsoros munkafolyamatukat, annak a megnyugtató tudatában, hogy egy teljes jövõbemutató rendszerük van, ami nem csak HDV-t, hanem filmszerû 25p-s felvételt is készíthet, ha szükséges.

 Cserélhetõ optika 1/3 inches bajonett zárral, de különbözõ átalakítók segítségével szinte bármilyen lencse rögzíthetõ, az α lencséktõl a mozikészítéshez való optikákig. A kamerát alapkivitelben egy 12x optikai zoom-al rendelkezõ Carl Zeiss optikával látják el Vario-Sonnar™ T* bevonattal a tükrözõdések csökkentésére.

Megnövelt érzékenység, hogy a kis világosságú helyeken is kiváló felvételeket készíthessünk: 1.5lux érzékenység (1/25 shutter, auto iris, auto gain beállítások mellett).

EIP (Enhanced Imaging Processor™): Integrált képprocesszor mely nagy felbontást, magas érzékenységet, nagy dinamika tartományt és kiváló színvisszaadást tesz lehetõvé.

Funkcionalitás:

Rengeteg segédeszköz a munka hatékonyságának növelésére, többek közt: auto fókusz, optikai stabilizátor, auto háttér-fókusz. Az optikán fókusz, zoom és írisz állítógyûrûk találhatók. A fókuszgyûrû kétféle kézi, és egy auto fókusz funkciót kínál a gyûrû eltolhatóságával. A zoom gyûrû fogaskerék mechanizmust kapott, az iriszgyûrû körbefordul az optikán.
1/3-inches 3 ClearVid CMOS Sensor™ (a ClearVid technológia 45 fokkal elforgatott érzékelõket jelent a nagyobb érzékenység érdekében). Az érzékelõk már az új  Exmor™ technológiát használják: Minden érzékelõoszlopon külön zajszûrés és A/D átalakítás történik, majd a közös csatornán még egy zajszûrés, így rendkívül kis zajú felvételt kapunk.


 

SENNHEISER EW 112-p G2 rádiós mikrofon szett,
SENNHEISER SKM 135 G2 rádiós dinamikus riporter mikrofon

 A SENNHEISER EW 112-p G2 rendszer ideális videófelvételhez sokféle felvételi körülmény között. A ME 2 csiptetõs mikrofon szinte láthatatlan. A meglepõen kicsi SK 100 G2 és SKM 135 G2 adókészülék akárcsak az EK 100 G2 kamera vevõegység kilenc frekvenciablokkot tartalmaz, egyenként négy elõre beállított értékkel melyek segítségével azonnal használatba vehetõek. A készlet tartalma: 1 db EK 100 G2 hordozható vevõegység, 1 db SK 100 G2 zseb-adókészülék, 1 db ME 2 csiptetõs mikrofon (irányfüggetlen), 1 db SKM 135 G2 vezeték nélküli, dinamikus kézi mikrofon, kardioid iránykarakterisztikával, 1 db CL 100 XLR kábel és 1 db kamera adapter.

Alesis Studiomonitor ONE Mk2 monitorhangfal + Technics SU-VX500 sztereo erõsítõ

 Otthoni vagy kisebb stúdióban használható passzív monitor hangfal. Bassreflex dobozkialakítással, intezívebb mélyhangot ért el a gyártó, így a kis dobozmérethez képest is tiszta, szép mélyhangja van a hangfalnak. A két utas hangfal 6, 5" selyemdóm mélysugárzóval, illetve 1" selyem dóm magassugárzóval van szerelve. Másodrendû (12 dB / oktáv) hangváltója 2 kHz-en dolgozik.

Felhasználás: Nearfield
Mûködési elv: passzív
Színuszos teljesítm.: 120 W
Frekvencia átvitel: 45 - 20 000 Hz
Impedancia: 4 Ohm
Készülék ház anyaga: MDF
Felépítés: bass-reflex mély, téglatest láda, dóm magas
Magas sugárzók száma: 1 db
Magassugárzó átmérõje: 1 Inch
Mély sugárzók száma: 1 db
Mélysugárzó átmérõje: 6,5 Inch

.

 
Esküvő és rendezvényvideó HD minőségben